fbpx

Den enkla konsten att njuta av perfekt espresso

Picture of Richard Juhlin

Richard Juhlin

I Richards liv handlar det mesta om smak, och att säga att han är ovanligt kräsen med det han äter och dricker är ingen överdrift. [read the full story] 

Estimated reading time: 2 minutes

Kaffe till exempel, väljs alltid med stor omsorg. Bönornas ursprung, rostning, malning och bryggprocess – allt har betydelse för att maximera smakupplevelsen.

”Kaffe är nästan lika komplext som ett rikt vin”

Richard Juhlin

I en kaffeböna finns, precis som i ett rikt vin, nära tusen olika aromer. Att göra kaffebönorna rättvisa och lyfta fram alla komplexa smaker kräver sin teknik. Och det är just den förfinade tekniken och det tydliga smakfokuset som gör att Richard väljer Siemens espressomaskin EQ900 när han ska njuta av riktigt bra kaffe. 

”För mig som är smakexpert känns det självklart att välja en maskin som också är det.”

Richard Juhlin

I Siemens EQ900 fyller varje liten komponent en funktion för att uppnå bästa tänkbara smakresultat. Här finns en keramisk kvarn som inte bränner bönan innan bryggningen och beanIdent som känner av vilka kaffebönor som valts och automatiskt anpassar inställningarna efter dem. Genom att få exakta inställningar kan maskinen lyfta fram varje bönsorts unika smakkaraktär.

En annan fördel med Siemens espressomaskiner är möjligheten att finjustera och få personligt anpassad dryck. baristaMode gör det möjligt att justera både kaffestyrka, temperatur, koppstorlek och mjölkmängd efter personliga önskemål. Här finns dessutom en unik funktion där mjölksystemet rengör sig själv automatisk med en ångpuff varje gång den tillrett en kaffedryck. Det säkerställer att inga mjölkrester påverkar smaken på kaffet.

”Maskinen har intuitiva funktioner och automatisk rengöring. Det gör att jag kan fokusera på det jag tycker är absolut viktigast – smakupplevelsen. Det blir helt enkelt ovanligt lätt att njuta av perfekt espresso.”

Richard Juhlin

[ Lär dig mer här ]

Stay tuned Sign Up